Technológia

Az eSight szemüveg technológiája

Az eSight szemüveg egy egész nap viselhető kézhasználatot nem igénylő virtuális szemüveg, amely egy beépített pici, nagy sebességű kamera segítségével rögzít mindent, amire az eSight szemüveg viselője ránéz. A rögzített élő videostreamet azonnal egy nagyteljesítményű számítógépbe küldik, amely szabadalmaztatott szoftvert használ a kamerával rögzített videó minden pixelének feldolgozására.

A tökéletesített videót ismét visszaküldik a szemüvegbe és két erős OLED képernyőn vetítik ki a felhasználó szeme előtt. Az eSight szemüveg felhasználó a videón tipikusan ezt a teljességében színes ábrázolást láthatja példátlan látásélességgel - alapjában véve feltöri a vakságot okozó alap szembetegséget.

Mindez valós időben történik, anélkül, hogy észrevehető késleltetést jelentene az eSight szemüveg felhasználó szemszögéből. Ez egy olyan alapvető képesség, amely lehetővé teszi az eSight szemüveg felhasználó számára, hogy azonnal átváltson a kis távolságra nézésről (elolvas egy dokumentumot) - a közepes távolságra nézésen keresztül (kideríti, hogy ki lépett be pont a szobába), egészen a nagy távolságra történő nézésig (kinéz az ablakon).

Az eSight szemüveg használói könnyen beállíthatják a színt, kontrasztot, fényerőt és nagyítást (akár 14X-ig), és akár képeket is készíthetnek és menthetnek.

Bioptikai dőlés

Az eSight szemüveget úgy tervezték, hogy optimalizálják a szem megmaradt központi látását és mindezt kihasználva az adott személy periférikus látását. Ahhoz, hogy ezt elérjék, az eSight szemüveg tervezői egy olyan funkciót találtak ki, amelyet „bioptikai dőlésnek” nevezünk, ami az eSight szemüveg egyik szabadalmaztatott tulajdonsága. Lehetővé teszi a fejen lévő szemüveg megdöntését. A szemüveget használó személy a dőléskor kihasználhatja annak periférikus látását az orientációhoz és belenézhet a szemüvegbe a további részletekre vagy távoli tárgyakra.